Impreuna cu Geo, intr-o superba zi de toamna (sau "doamna" ca sa scriu asa cum rosteste fiu-meu), ne luam cateva haine in rucsaci si pe cai, pe atat de strabatutul drum catre zona damboviteana a Bucegilor. Vremea de afara si nerabdarea mea de a ajunge cat mai repede la destinatie ne fac mai rapida tranzitarea prin "Glodywood" (pentru iubitorii de cinema este numele sub care este desemnata localitatea Glod, comuna Moroieni, judetul Dambovita, unde au filmate scenele de inceput ale filmului Borat). Desi destul de lung (cca. 32 de km. pana la Bolboci) si in mare parte impadurit (cu numai cateva puncte de "what a wiev") drumul l-am parcurs repede, barfind masculin,deci constructiv si cu efecte in planuri diferite, de la culinar trecand prin sexual, prin politic si trecand iar prin sexual oprindu-ne in fata cabanei Bolboci).
Noul traseu marcat cu banda galbena face legatura intre zona Bolboci si creasta sud-vestica a Bucegilor. Cativa kilometri merge alaturi de un alt traseu, marcat cu cruce rosie, care pleaca tot din apropierea cabanei Bolboci si traverseaza partea sud-vestica a Bucegilor ajungand in valea Brateiului. Dupa aproximativ 2-3 km. prindem, in imediata apropiere a unei viitoare cabane turistice, un drum care duce in cca. 30 minute la stana din Lucacila. Aici o intalnesc pe sefa mea suprema.Zambind de pe un banner electoral.Nu stiu cate zambete i-au intors ciobanii, avand in vedere ca masa din batatura stanii se afla in dreptul domniei sale, oile placide sau ursii . Stiu doar ca zambetul electoral al doamnei inspector scolar general m-a molipsit si pe mine. Nu m-am putut abtine sa nu arat muntilor invecinati, brazilor, cerului si astrului zilei aplecarea sindicatului catre dialog social si concordie. Daca unii ar putea interpreta "V" format de degetele mele ca prima litera din propozitia "Vai de capul nostru!" eu vreau sa ii indemn sa mai priveasca inca o data sinceritatea si ingenuitatea zambetului meu.
O las cu regrete pe sefa mea suprema si o apuc catre linia de creasta, pe o poteca ce deseneaza limita intre zona de padure si cea alpina. Printre tufe de ienupari si afinis.
Atingem cota maxima a traseului propus. In jurul altitudinii de 1750 de metri cu o perspectiva unica din aceasta zona a Bucegilor damboviteni catre zona cea mai inalta a masivului (in centrul imaginii de mai sus) sau catre zona culoarului Rucar-Bran (in imaginea de jos).
In acest punct se incheie si tura mea in premiera pe acest traseu. As fi putut impusca inca un iepure. Sa continui pe creasta vestica a Bucegilor, tot pe banda galbena, pana in zona muntelui Tataru de unde m-as fi lasat pe valea seaca a Tatarului. Un alt traseu noutate pentru zona damboviteana a celui mai batut munte din Romania. Marcat cu triunghi galben traseul iese dupa cca. 1 ora si 30 de minute in drumul ce leaga zona Padina de Bolboci. Deci pentru amatorii de plimbare usoara acest circuit va poate introduce in tainele Bucegilor. Ma grabesc sa cobor pe acelasi traseu sa mai stau la o poveste cu nea Doru Nache, cabanierul de la Bolboci. Nu inainte de a mai face o poza.
In spatele meu nelucrat la sala de forta, ceea ce se poate sesiza cu usurinta, se afla masivul Iezer-Papusa.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu